g:hu adatvédelmi irányelvek

Általános

A g:hu program alapvetően az MGKE (Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület) által a www.geocaching.hu honlapon üzemeltetett ládakeresős játék gyakorlását teszi lehetővé terepen, az androidos mobil eszközök lehetőségeit kihasználva.
A program által kezelt adatok ennek a játéknak a gyakorlásához kötődnek, ezen túlmenő céljuk nincsen.

Perifériák

A program a következő rendszer szintű eszközöket és szolgáltatásokat használja:

GPS Helyzetmeghatározáshoz
Internet elérés Láda/játék adat letöltéséhez
Megtalálás bejelentéséhez
Térképszeletek letöltéséhez
Írás SD-kártyára Láda/játék adatok tárolására
Térképek tárolására
Geoládához készített fényképek tárolására
Telefon Ládaleírásban levő rejtői telefonszám felhíváshoz
Kamera Láda/játék leíráshoz saját fénykép készítésnél
Szenzorok Mágneses szenzor illetve gyorsulásmérő az iránytűhöz
geoláda kereséskor célra tartáshoz

A kezelt adatok tételes felsorolása és azok felhasználási módja

Geocaching.hu felhasználónév Az MGKE által üzemeltetett geocaching.hu weblapon regisztrált játékos felhasználó neve. A megtalálások bejelentéséhez ill. a sezmélyre szabott (pl. csak a még meg nem talált ládákra szűrés, stb.) ládaadat letöltésekhez szükséges megadni. Az adat tárolása a g:hu program számára fenntartott védett területen történik, ahhoz más android program nem férhet hozzá.
Geocaching.hu jelszó Az MGKE által üzemeltetett geocaching.hu weblapon regisztrált játékos jelszava. A megtalálások bejelentéséhez ill. a sezmélyre szabott (pl. csak amég meg nem talált ládákra szűrés, stb.) ládaadat letöltésekhez szükséges megadni. Az adat tárolása a g:hu program számára fenntartott védett területen történik, ahhoz más android program nem férhet hozzá.
Fotó A letöltött geoládákhoz kapcsolódóan a felhasználó fotókat készíthet, amiket saját felhasználásra visszanézhet, illetve a beküldött logokhoz mellékletként feltölthet, a geocaching.hu weblapon megvalósított eljárás szerint. A láda adatainak a g:hu programból való törlésekor az adott ládához rögzített fotók is törlésre kerülnek az androidos eszközről
Geoláda adatok Az egyes geoládák adatai (név, GPS koordináták, leírás, fényképek, rejtő neve, telefonszáma, megtalálók neve, megtalálások időpontja, szövege) a geocaching.hu weblapon közzétett, az MGKE által kezelt, nyilvánosan hozzáférhető adatok. Ezen adatok letöltése és ideiglenes tárolása az MGKE engedélyével történik.

A kezelt adatok felhasználása

A g:hu program a kezelt adatokat kizárólag a felhasználó altal indított funkciókban (geocaching.hu weboldallal kapcsolatos adatletöltés ill. logolás) használja.
A kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át.
A kezelt adatokat a felhasználó bármikor törölheti a Beállítások-ban.
Amennyiben a g:hu program eltávolításra kerül az android eszközről, vele együtt a kezelt adatok is eltávolításra kerülnek.

Szenzitív adatok kezelése

A g:hu program semmilyen adatot nem kér be, nem kezel és nem is tárol a felhasználóinak a nemével, életkorával, családi állapotával, vagyoni helyzetével, egészségi állapotával, politikai és vallási meggyőződésével, szexuális irányultságával, végzettségével, állampolgárságával, nemzetiségi hovatartozásával és egyéb szenzitív adataival kapcsolatban.